PNL Fălticeni pregătește viitorul candidat la Primărie pentru alegerile din 2016Actualitate

PNL Fălticeni pregătește viitorul candidat la Primărie pentru alegerile din 2016

       Accesări: 144

logo-pnlCu gândul la alegerile din 2016. Liberalii fălticeneni pregătesc terenul pentru următoarea campanie electorală, dar și pe viitorul candidat la Primărie. Organizația municipală își dorește un candidat puternic, credibil și cât mai aproape de preferințele electoratului, așa că vor apela la sondaje.

Până la barometrul de opinie publică, PNL Fălticeni și-a propus să urmeze pașii stabiliți în Biroul Politic Național.

Primul este identificarea liberalilor eligibili și întocmirea unei liste cu cei care intenționează să candideze pentru funcția de șef al administrației locale.

Lista organizației municipale include momentan patru nume. Sunt persoane din primul eșalon al partidului care, la ultima ședință desfășurată la sfârșitul lunii mai, și-au anunțat intenția de a candida aceștia urmând să intre în competiție directă, dictată de rezultatele unui sondaj local care va fi demarat spre sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Candidaturile vor fi validate în prealabil de Biroul Politic Județean prin cei doi co-președinți Gheorghe Flutur și Alexandru Băișanu.

”Deocamdată și-au manifestat dorința de a candida câțiva membri din PNL Fălticeni”, ne-a declarat co-președintele Gheorghe Aldea. ”Momentan sunt patru. Lista nu este închisă! Pot să apară persoane noi. Este foarte bine așa. Pot să fie și mai mulți, suntem un partid liberal și nu putem îngrădi dreptul nimănui de a candida. Oricine are dreptul să aleagă și să fie ales.”

Lista inițială îi include pe consilierul local Gheorghe Aldea, co-vicepreședintele Cătălin Costea, consilierul local Cristi Bărăscu și co-președintele Gabriel Moroșanu.

Biroul local PNL ne-a confirmat că printre cei care și-au anunțat intenția de a candida este și consilierul local Matei Pintilie.

Rezultatul chestionarului va fi cunoscut la sfârșitul lunii septembrie, persoana cea mai bine cotată sondaj va deveni automat candidatul PNL Fălticeni la funcția de primar.

Întrebat de cotidianul Cronica de Fălticeni cât de bine crede că stă în sondaje, fostul viceprimar Aldea a făcut trimitere în trecut la perioada alegerilor din vremea USL. ”Am mai fost verificat și în alte sondaje. Știu cum stăteam în sondajul din aprilie 2012, înaintea alegerilor locale din vară, știam că aveam șansă acolo. Din păcate a fost Uniunea Social Liberală și nu am putut să candidez”, susține Aldea. ”Ce pot să vă confirm este că știu, vreau și pot!”

Surse liberale din interiorul organizației locale afirmă lista preliminară de candidați care țintesc fotoliul de primar ar putea fi completată de Vasile Tofan și de consilierul local Mihai Vitcu.

Numele candidatului PNL la Primăria Fălticeni va fi anunțat la toamnă. Gheorghe Aldea mai spune că sondajul de opinie ar putea scoate la suprafață și alți candidați, dacă electoratul îi nominalizează.

Rudy H.

ȘTIRI