Plombări cu asfalt rece pe câteva străzi din Fălticeni. Pe un tronson intens circulat se va interveni cu paveleLocal

Plombări cu asfalt rece pe câteva străzi din Fălticeni. Pe un tronson intens circulat se va interveni cu pavele

       Accesări: 2261

Iarna deschide sezonul de plombări pentru drumurile publice. Mai multe străzi din municipiul sunt „invadate” de gropi, iar autoritățile locale au achiziționat un produs specific pentru repararea suprafețelor deteriorate în perioada sezonului rece. Spărturile din carosabil au fost umplute cu mixtură asfaltică stocabilă la rece.

Lucrările de plombare sunt realizate de operatorul local Elbi.

Asfalt de sezon

Lucrările au început săptămâna aceasta în Piața Mihail Sadoveanu.

Asfaltul rece este unul de sezon, un material folosit pentru reparații rapide. Produsul este garantat trei ani.

Plombări cu acest tip de material au mai fost efectuate pe strada Sucevei, Maior Ioan și pe un tronson al străzii Ana Ipătescu, de la agenția Loto Prono până la intersecția cu magazinul Supermarket Simos.

Produsul, fabricat la Miercurea Ciuc, este utilizat de mai mulți ani și la Fălticeni.

Înainte de a turna asfaltul rece, suprafața este curățată, apoi încălzită și uscată cu flacăra, după care mixtura este compactată cu placa vibrantă.

Plombări cu pavele

Intervenții vor fi făcute și pe capătul bulevardului 2 Grăniceri, zona podului viaduct și a sensului giratoriu. Aici gropile vor fi plombate cu pavele.

Atât podul cât și carosabilul, de la sensul giratoriu (zona OMV) până la primul scuar al străzii, vor fi reabilitate printr-un proiect de 3,5 milioane de lei, ce urmează să fie implementat pe parcursul acestui an.

Probleme cu partea carosabilă sunt și pe strada 13 Decembrie, dar și pe strada Nicu Gane, unde gropile sunt la tot pasul.

Carosabil dezastruos

Există, însă, și străzi sub orice critică.

Carosabilul arată ca după război. Spre exemplu, strada Nicolae Beldiceanu. Pe tronsonul de la Piața Agroalimentară până la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Aici s-au făcut lucrări de modernizare la rețeaua de apă și canalizare, însă strada nu a fost adusă la starea inițială pentru că intervențiile s-au încheiat abia la sfârșitul lunii noiembrie.

Alte câteva străzi sunt în exact aceeași situație.

Drumurile cu probleme, mai precis cele pe care s-a intervenit pentru înlocuirea conductelor apă potabilă și menajeră, urmează fie asfaltate, după ce beneficiarul lucrării va preda strada către autoritățile locale.

Drumuri reabilitate în totalitate

Anul acesta urmează să fie modernizate integral opt străzi din Fălticeni.

Contractul pentru modernizarea infrastructurii include străzile Nicolae Beldiceanu, Cuza Vodă, Anton Holban, Pietrari, Ştefan cel Mare, Ion Dragoslav, 1 Mai și Ana Ipătescu (tronsonul de la Piața Mihail Sadoveanu până la gangul ce duce spre zona centrală).

Investițiile se ridică la aproximativ 6 milioane de lei.

Lucrările vor începe în primul trimestru al acestui an și vor fi executate de firma suceveană Autotehnorom.

ȘTIRI