Ploile vor continua până la începutul săptămânii viitoareDiverse

Ploile vor continua până la începutul săptămânii viitoare

       Accesări: 223

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică care vizează ploi moderate cantitativ și manifestări de instabilitate atmosferică, înceând din această după-amiază, ora 15, până luni, 15 aprilie, ora 10.

Potrivit meteorologilor, va ploua temporar în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Cantitățile de apă vor depăși local – în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30…40 l/mp.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ploaia și-a făcut deja simțită prezența la Fălticeni și în localitățile învecinate. Precipitațiile au început încă din cursul nopții de miercuri spre joi.

În zona Moldovei, procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 19 la 10 grade.

Începând din data de 16 aprilie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 17 grade pe 20 și 21 aprilie.

 Media minimelor termice va scădea până la 0 grade în 16 aprilie, iar ulterior va crește, până la finalul intervalului de prognoză, spre 4…5 grade.

ȘTIRI