Ploile torențiale au avariat 30 de case și au distrus peste 300 de hectare de teren arabil în comuna SlatinaRural

Ploile torențiale au avariat 30 de case și au distrus peste 300 de hectare de teren arabil în comuna Slatina

       Accesări: 48

Apa trece, pagubele rămân. Ploile torențiale care au căzut la sfârșitul acestei săptămâni au produs numeroase stricăciuni în mai multe localități sucevene aflate pentru două zile sub Cod portocaliu. Slatina este cea mai afectată comună din zona Fălticeni, aici unde au intervenit echipaje ale pompierilor, lucrători ai Primăriei și S.V.S.U. (Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență).

Râurile și părâurile au ieșit din matcă au inundat curți, au avariat case și au distrus infrastructura.

Câteva drumuri au fost distruse, iar DJ 209 A, care face legătura între două sate ale comunei, a fost blocat de o viitură în dreptul Mănăstirii Slatina.

Autoritățile locale au evaluat duminică problemele înregistrate în cele trei sate Găinești, Herla și Slatina, iar stricăciunile provocate de ploi sunt importante. Bilanțul stricăciunilor va fi înaintat autorităților centrale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În raportul întocmit de Primăria Slatina figurează 30 de case avariate, 13 case la Slatina, 2 la Herla și 16 case avariate la Găinești, în timp ce 200 de curți și beciuri ale unor gospodării din aceleași localități sunt distruse sau avariate.

Precipitațiile au produs stricăciuni la 100 de fântâni de pe raza comunei. Autoritățile locale au consemnat și deteriorarea câtorva stâlpi pentru rețele electrice și telefonice.

În raportul se mai arată că ploile au inundat și distrus 305 hectare de teren arabil și 35 de hectare de pășuni și fânețe.

Nici infrastructura nu a scăpat ieftin.

Patru poduri sunt afectate în prezent de ploi, podul peste Suha Mică, la intrare în Slatina, podul din zona mănăstirii, podul la intrare în Găinești și cel din zona pieței. Câțiva kilometri de rețea de alimentare cu apă și canalizare sunt, de asemenea, afectați în urma ploilor torențiale.

Viiturile au distrus 600 de metri de drumuri, 300 m de drum județean și 300 m de drumuri comunale.

Afectat de căderile mari de precipitații este și digul de protecție al luncilor Mănăstirii și luncilor Găinești pe o distanță de 5,5 km.

Primăria Slatina menționează în raport și alunecările de teren în satele Găinești, Slatina, în urma cărora două gospodării și un drum comunal sunt afectate.