Vremea se înrăutățește în următoarele 24 de ore: Ploile și ninsorile se vor abate asupra RomânieiNațional

Vremea se înrăutățește în următoarele 24 de ore: Ploile și ninsorile se vor abate asupra României

       Accesări: 1360

La nivelul județului Suceava, Instituția Prefectului a solicitat tuturor administrațiilor locale instituirea serviciilor de permanență la nivelul primăriilor, pentru gestionarea problemelor deosebite care ar putea să apară pe fondul înrăutățirii vremii.

Intenisficări ale vântului, ploi, dar și ninsori viscolite sunt prognozate în România, în următoarele 24 de ore.

Potrivit avertizării meteorologice Cod galben emise de Administrația Națională de Meteorologie, din această noapte, ora 22.00, până în seara zilei de miercuri, 24 octombrie, la munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Miercuri, între orele 12.00 – 19.00, județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu Interval de valabilitate, se vor afla sub atenționare Cod portocaliu. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

ȘTIRI