Ploile abundente de la sfârșitul lunii iunie au provocat cele mai mari probleme în comuna BoroaiaRural

Ploile abundente de la sfârșitul lunii iunie au provocat cele mai mari probleme în comuna Boroaia

       Accesări: 1074

Vară cu precipitații bogate și probleme pe măsură. Ploile abundente de la sfârșitul lunii trecute au provocat pagube însemnate în județul Suceava, atât în zona de munte cât și de deal. Potrivit unui raport întocmit de Prefectură, fenomenele meteo au produs, în intervalul intervalul 17 – 27 iunie, daune de circa 22 de milioane de lei.

Au fost afectate 81 de localități din 31 de comune și orașe sucevene.

Ploile au provocat stricăciuni la 9 poduri, 40 de podețe și 10 punți pietonale.

Partea de infrastructură însumează aproximativ 250 de kilometri de drumuri afectate, din care 15 kilometri de drumuri județene, 58 de kilometri de rețele stradale, 126 de kilometri de drumuri comunale, 48 de kilometri de drumuri vicinale.

Conform aceluiași raport au fost distruse apărări de maluri în lungime de aproximativ 5 kilometri.

Prefectul Mirela Adomnicăi afirmă că cele mai mari probleme din județ au fost la Boroaia. Pentru prevenirea altor pagube, lucrătorii SGA (Sistemul de Gospodărire a Apelor) au desfășurat lucrări de regularizare pe râul Moldova.

În aval de confluența râului Moldova cu râul Seaca, pe malul drept, s-a accentuat fenomenul de eroziune de mal deja existent. Acesta pune în pericol terenurile agricole și pășunea din zonă.

SGA Suceava și Primăria Boroaia au colaborat pentru soluționarea problemelor generate de curentul principal al râului Moldova. Utilajele au intervenit în albie pentru devierea apei.

Prefectul Mirela Adomnicăi susține că urmează să fie întocmit un proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea de fonduri în vederea înlăturării efectelor inundațiilor.

Vara aceasta au mai fost trimise de către Prefectură două proiecte de hotărâre de Guvern prin care s-a solicitat suma de aproximativ 190 de milioane de lei pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din perioada 20 mai – 6 iunie.

ȘTIRI