Ploile abundente și furtuna au distrus sute de hectare de pădure din Ocoalele Silvice Râșca, Mălini și FălticeniActualitate

Ploile abundente și furtuna au distrus sute de hectare de pădure din Ocoalele Silvice Râșca, Mălini și Fălticeni

       Accesări: 1431

Fenomenele meteo extreme au creat numeroase probleme în zona Fălticeni. După ce au produse pagube uriașe în agricultură în comuna Forăști, dar și pagube însemnate la Drăgușeni și Boroaia, ploile abundente și vijeliile au făcut prădăd și în zona forestieră. Câteva sute de hectare de pădure ale Ocoalelor Silvice Mălini, Râșca și Fălticeni au fost afectate de vremea nefavorabilă.

În zona Fălticeni s-au produs doborâturi și rupturi de arbori atât în fondul forestier de stat cât și în fondul forestier privat.

Câteva sute de hectare, din cele peste 13.500, ale Ocolului din Râșca au fost afectate, volumul estimat al doborâturilor fiind de 3.000 de metri cubi. Toate cantoanele de pe raza ocolului au înregistrat doborâturi și rupturi de arbori.

Ploile și furtuna au creat probleme și mai mari la Mălini. Ocolul Silvic din această comună a raportat un volum de 6.000 de metri cubi. Au fost afectate 700 de hectare de pădure, din cele peste 18.000 cât are Ocolul din Mălini.

În urma fenomenelor meteo de la sfârșitul lunii iunie, la nivelul județului Suceava au fost afectate 12 ocoale silvice care au anunțat că sunt afectate 30.000 de hectare din fondul forestier, din care peste 23.600 în fondul forestier de stat, iar 7.000 de hectare în fondul privat.

Numai puțin de 120.000 de metri cubi de lemn au fost puși la pământ de vremea nefavorabilă, 64.500 metri cubi numai în fondul forestier de stat, din care 15.000 metri cubi reprezintă doborâturi în masă.

Pe lângă cele trei ocoale silvice, în județul Suceava au mai fost afectate cele din Broşteni, Crucea, Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Iacobeni, Breaza, Pojorâta, Vama și Frasin.

ȘTIRI