Ploi abundente și vânt puternic până vineri. Județul Suceava sub Cod galbenActualitate

Ploi abundente și vânt puternic până vineri. Județul Suceava sub Cod galben

       Accesări: 376

Actualizare: Avertizare meteorologică Cod galben în intervalul 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21. Instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate.
        În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.
      Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru intervalul 19 septembrie, ora 17 – 21 septembrie, ora 23, perioadă cu instabilitatea atmosferică și intensificări ale vântului.

La munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.

Vremea se răcorește treptat în zona Moldovei până la începutul lunii octombrie.

În zilele de 21, 22 și 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă. Valorile medii diurne vor scădea de la 24…26 de grade în 19 septembrie la 15…17 grade în zilele de 21, 22 și 23 ale lunii curente.

Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8…14 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 21…23 de grade ziua și 6…10 grade noaptea, în medie regională.

În intervalul 19 – 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii relativ extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI