Ploaie de dosare penale pentru șoferii pericol public prinși de polițiști pe drumurile din zona FălticeniActualitate

Ploaie de dosare penale pentru șoferii pericol public prinși de polițiști pe drumurile din zona Fălticeni

       Accesări: 2349

Nu le pasă de legi și nici de consecințele producerii accidentelor. Șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice au devenit principalul motiv al verificărilor zilnice în traficul rutier din zona Fălticeni. Asta pentru că numărul conducătorilor auto care consumă licori bahice și ies cu mașina pe drumurile publice crește de la o lună la alta.

Lucrătorii de la Poliția Municipală și Rurală au depistat zeci de șoferi pericol public, unii cu alcoolemii foarte ridicate în aerul pur expirat și care abia se țineau pe picioare.

Alții nu au mai avut șansa unui astfel de control, pentru a fi opriți la timp înaintea săvârșirii unor tragedii pe șosea soldate cu răniți sau cu morți. Accidentele de la Cornu Luncii, Brăiești și Râșca sunt doar trei cazuri care au drept consecință consumul de alcool asociat cu viteza excesivă.

După un octombrie negru, marcat de 10 pierderi de vieți omenești în accidente produse în zona Fălticeni, în luna noiembrie acțiunile de prevenire întreprinse de polițiști și intensificarea controalelor pe drumurile naționale, județene și comunale, au condus la reducerea evenimentelor rutiere.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma acțiunilor întreprinse zeci de șoferi au fost suprinși băuți la volan, iar alții prinși în fapt după ce au comis accidente rutiere. Din acest motiv luna trecută au fost întocmite dosare penale pe bandă rulantă.

Câteva exemple, deloc puține, sunt extrase din rapoartele de eveniment întocmite în noiembrie.

La data de 2 noiembrie 2017, ora 17.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DJ 209A, din comuna Rădășeni, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Comănești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot pe 2 noiembrie, ora 22.10, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală 12 Preutești a oprit pentru control, în comuna Vulturești, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani. După verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe 7 noiembrie la ora 17.30, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe DJ 209A, din comuna Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani din municipiul București care locuiește fără forme legale, în comuna Vadu Moldovei. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 11 noiembrie 2017, ora 02.40, în timp ce conducea autoturismul pe DC 8 din comuna Forăști, un bărbat de 42 de ani, din comuna Vadu Moldovei, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un șanț. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe 18 noiembrie, ora 14.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, autoutilitara condusă de un localnic de 59 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Patru ore mai târziu, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată de un localnic de 37 de ani, despre faptul că, autoturismul său a fost avariat de un alt autoturism, al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului. În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autoturismul implicat în evenimentul rutier a fost identificat în curtea unei societăți comerciale din localitate, acesta prezentând avarii, iar în interior, la volan, pe un localnic de 61 de ani, care a recunoscut faptul că, el a condus autoturismul în momentul producerii accidentului. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe 17 noiembrie, ora 21.40, Secția 12 Poliție Rurală Preutești a fost sesizată prin 112 despre faptul că, pe raza satului Arghira din comuna Preutești a avut loc un eveniment rutier. Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat pe DJ 208, din comuna Preutești, un autoturism care prezenta mai multe avarii, însă, fără conducătorul auto. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul a fost condus de un localnic de 29 de ani, ce a fost identificat la domiciliu. Cu ocazia audierilor, bărbatul a recunoscut faptul că, el a condus autoturismul pe raza comunei, ocazie cu care, a pierdut controlul supra direcției de mers și a intrat în parapetele drumului județean avariindu-și mașina, după care, de supărare, a consumat băuturi alcoolice. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 18 noiembrie, ora 23.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, la ieșirea din municipiul Fălticeni spre municipiul Suceava, un tânăr de 23 de ani din comuna Râșca, aflat sub influența băuturilor alcoolice, nu a adaptat viteza într-o curbă, carosabilul fiind umed, a pătruns pe sensul opus de mers și a lovit un parapet. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Pe 19 noiembrie, ora 02.40, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Maior Ioan din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 25 noiembrie, la ora 14.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Siliștei, din orașul Liteni, un localnic de 42 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat pe contrasens, ocazie cu care, a surprins și accidentat grav ce se deplasa în calitate de pieton pe marginea părții carosabile. Întrucât, inițial, nu a recunoscut cine a condus vehiculul, polițiștii, l-au testat cu aparatul etilotest pe bărbatul de 42 de ani, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool în aerul expirat, după care și pe pasagerul din autoturism, un bărbat de 41 de ani din comuna Vulturești, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma accidentului a rezultat și rănirea ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii au întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural prin unitatea de parchet competentă.

Pe 26 noiembrie, ora 03.40, echipjul din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pentru control pe DJ 208C, din comuna Hârtop, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din municipiul Fălticeni. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 27 noiembrie, ora 17.45, patrula din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control, pe DJ 208C din comuna Hârtop, autoturismul condus de un localnic de 50 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit pentru dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Numai în cadrul campaniilor desfășurate la nivel județean pentru identificarea șoferilor aflați sub influența băuturilor alcoolice au fost constatate luna trecută 50 de infracțiuni. Polițiștii au aplicat peste 1.000 de amenzi în valoare de 415.000 lei și au reținut peste 100 de permise.

Oamenii legii au testat peste 4.000 de șoferi cu alcooltestul.

ȘTIRI