Plante de cannabis cultivate în casa unui sucevean. Două persoane reținute pentru cercetăriRural

Plante de cannabis cultivate în casa unui sucevean. Două persoane reținute pentru cercetări

       Accesări: 1105

Începând cu luna martie 2017, polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava şi ai Direcţiei Operațiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au investigat activitatea infracțională a doi tineri din judeţul Suceava, bănuiţi de cultivare de plante de canabis.

Polițiștii spun că cei doi ar fi procurat din străinătate semințe de cannabis (marijuana), pe care le-ar fi cultivat la domiciliul unui dintre ei, „in-door”, urmând ca, odată ce plantele ajungeau la maturitate, să le recolteze cu scopul comercializării către persoane din anturaj sau pentru consum propriu.

Urmare a investigațiilor efectuate, luni, 8 mai 2017, au fost efectuate trei percheziții domiciliare, pe raza comunei Frătăuții Noi și a municipiului Rădăuți și au fost puse în executare două mandate de aducere. În acţiune au fost angrenaţi şi jandarmi.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri, înscrisuri și valori, o instalație complexă de cultivare a plantelor de canabis, constituită dintr-un cort special, un transformator electric și o lampă electrică cu bec, termometru electronic, un grinder metalic, un cântar electronic, 3 telefoane mobile, 5 cartele SIM, o pipă cu urme de canabis şi două hard-disk-uri. Au mai fost descoperite cinci ghivece cu plante de cannabis aflate la maturitate și un fragment de astfel de plantă de canabis (peste 950 grame în stare naturală, verde)”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava

Cei doi tineri au fost audiați la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceavai, ulterior fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați astăzi Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.

ȘTIRI