Polițiștii suceveni au folosit un plan măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de căruţeRural

Polițiștii suceveni au folosit un plan măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de căruţe

       Accesări: 334

În perioada lunilor de toamnă se remarcă o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole dar şi lemne de foc necesare perioadei de iarnă. Peste 90% din accidentele rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală s-au produs pe fondul vinovăţiei căruţaşilor. Cel puțin așa reiese din datele statistice ale IPJ Suceava.

De la începutul acestui an, acţiunile preventive au fost direcţionate în mod constant către problematica prezenţei căruţaşilor în trafic, în perioada 29 august – 15 septembrie 2016, poliţiştii de prevenire derulând şi un plan de măsuri orientat către dotarea atelajelor hipo cu elemente reflectorizante şi a căruţaşilor cu veste reflectorizante.

În total, în primele 8 luni ale anului s-au produs 47 de evenimente rutiere cu implicarea căruţaşilor, în urma cărora 2 persoane au decedat, 8 au fost grav rănite iar 2 persoane au fost rănite uşor.

Îngrijorător este faptul că în 42 de cazuri vina a aparţinut conducătorilor de atelaje hipo.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Prin comparaţie, anul trecut s-au produs 18 accidente grave soldate cu 4 morţi, 16 răniţi grav şi 7 răniţi uşor.

În majoritatea cazurilor căruţaşii nu erau echipaţi corespunzător, vehiculele cu tracţiune animală nu prezentau elemente reflectorizante de semnalizare iar conducătorii vehiculelor erau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente rutiere, în perioada 29 august – 15 septembrie 2016, poliţiştii de prevenire desfășoară mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe șapte drumuri naționale, dar şi pe drumurile comunale adiacente, precum şi pe raza localităţilor rurale.

ȘTIRI