Pilotul dispărut în urmă cu o săptămână este de negăsitNational

Pilotul dispărut în urmă cu o săptămână este de negăsit

       Accesări: 47

planorCăutările pilotului planorului dispărut joi 6 august a.c., vor continua și astăzi, la această operațiune participând peste 1.000 angajați ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, jandarmi, polițiști, militari, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenție.

Vor fi efectuate căutări terestre pe trasee din județele Prahova, Argeș, Brașov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna și Harghita, stabilite în cadrul ședinței de analiză care a avut loc seara trecută la nivelul punctului de comandă mobil din judeţul Braşov.

În cursul zilei de marţi, 11 august a.c., echipele de căutare au parcurs 45 de trasee în zonă montană.

Pentru misiunile de căutare a pilotului dispărut va fi utilizată o dronă performantă care poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătrați, în mod programat, aceasta fiind pusă la dispoziţia echipelor de salvatori de către voluntari.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Drona va fi utilizată astăzi în zona Întorsătura Buzăului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de către specialişti.

Echipele de căutare de la sol au şi astăzi la dispoziţie un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, pentru intervenţii punctuale în caz de nevoie sau pentru verificarea unor informaţii. În cursul zilei de marţi, 11 august a.c. elicopterul MAI a efectuat două misiuni de căutare în zona Vama Buzăului (Brașov) și Comandău (Covasna), ultima finalizându-se în jurul orei 20.30.

ȘTIRI