Pieton lovit și lăsat în comă pe carosabil. Autorul este un tânăr șofer începător din comuna Cornu LunciiActualitate

Pieton lovit și lăsat în comă pe carosabil. Autorul este un tânăr șofer începător din comuna Cornu Luncii

       Accesări: 5546

Lovit și părăsit pe carosabil. Un pieton a fost victima unui grav accident de circulație petrecut pe raza comunei Preutești, pe Drumul Județean 208. Bărbatul se deplasa pe șosea, iar un autoturism care se deplasa spre Fălticeni l-a izbit în plin.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în satul Basarabi.

Victima a fost lăsată într-o baltă de sânge și cu un traumatism cranian sever.

În loc să sune la 112, pentru a-i chema pe salvatori la intervenție, șoferul, a preferat să fugă de la locul accidentului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Salvarea bărbatului a fost un echipaj al Ambulanței Fălticeni care se deplasa la un alt caz în comuna Dolhești. Lucrătorii de la Ambulanță l-au văzut pe pieton întins pe drum și au oprit să vadă despre ce este vorba.

Când au constatat gravitatea loviturii din zona capului, au bănuit că bărbatul este victima unui accident. Ambulanțierii nu au mai stat pe gânduri și l-au transportat imediat la Spitalul Municipal Fălticeni.

Pietonul era în comă, ulterior fiind transferat la Spitalul de Urgență Suceava.

Polițiștii au fost anunțați despre acest caz și au început investigațiile.

Pe baza unor imagini surprinse de camere video amplasate în zonă, au identificat proprietarul mașinii. Verificările făcute în baza de date și cercetările de la locul accidentului i-au condus către un individ din comuna Cornu Luncii.

Mașina, ce prezenta urme ale producerii unui accident, a fost găsită într-o gospodărie din satul Băișești.

Autoturismul fusese condus de un tânăr șofer, în vârstă de 18 ani, care obținuse permisul de conducere în urmă cu doar trei săptămâni.

Pentru că la momentul identificării autorului trecuseră 24 de ore de la producerea evenimentului rutier, șoferul nu a mai fost testat cu alcooltestul.

În timpul audierii, tânărul le-a spus polițiștilor că intenționa să se prezinte la Poliție și să le spună ce s-a întâmplat. Conducătorul auto se întorcea de la discotecă și le-a mărturisit oamenilor legii că bărbatul se afla pe mijlocul drumului în momentul impactului cu mașina.

Șoferul a fost reținut a doua zi, după evenimentul rutier, pentru 24 de ore. Oamenii legii au dispus controlul judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Biroului Rutier Fălticeni continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul din comuna Preutești.

ȘTIRI