Pictorul Radu Bercea revine pe simezele Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din FălticeniCultură

Pictorul Radu Bercea revine pe simezele Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni

       Accesări: 271

În luna august, artistul plastic humorean Radu Bercea îi invită pe fălticenenii iubitori de frumos, și nu numai, să viziteze expoziția personală de pictură “Flori pentru flori”.

Sugestiv intitulată, expoziția este dedicată tuturor femeilor.

Cele 30 de picturi sunt expuse în Galeriile de artă ale Muzeului de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitare până pe data de 20 august.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pictorul Radu Bercea este o prezență constantă la manifestărilor culturale organizate la Fălticeni, atât de Muzeul de Artă “Ion Irimescu” cât și de Asociația Fălticeni Cultural.

Artistul se va întâlni cu publicul din Fălticeni în ziua de 15 august 2019, sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, la ora 17.00, în Galeriile de artă, cu ocazia vernisajului. Despre autor și arta sa va vorbi profesorul și scriitorul Constantin Bulboacă.

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” a găzduit recent o altă expoziție a artistului plastic – „Memoria retinei gulagului românesc”. 

În vârstă de 80 de ani, Radu Bercea s-a născut pe data de 29 august 1939, în Ciucurul Mare, Cernăuți.

În 1959, când era elev al Școlii de arte plastice din Iași, a fost condamnat la 20 de ani de muncă silnică, pentru atitudini ostile față de Partidul Comunist Român.

Până în 1964, când a fost grațiat prin decret, a cunoscut ororile ideologiei comuniste represive, în lagărele de muncă: Luciu-Giurgeni, Cireşu, Grădina, Strâmba, Salcia, Stoeneşti, Măraşu, Vaca, la „Saivane”, bacul „Gironde”.

ȘTIRI