Pictorul fălticenean Gabrel Baban onorat de un public numeros la vernisajul expoziției aniversareCultură

Pictorul fălticenean Gabrel Baban onorat de un public numeros la vernisajul expoziției aniversare

       Accesări: 582

Pictorul fălticenean Gabrel Baban a împlinit, pe data de 6 noiembrie 2018, vârsta de 70 de ani.

Cu acest prilej, artistul plastic a venit în fața iubitorilor de artă cu o bogată expoziție aniversară. Răsplata a fost pe măsură și din partea publicului numeros, care a onorat invitația pictorului.

În următoarele trei săptămâni, 100 de tablouri (lucrări de pictură în ulei și lucrări de grafică) sunt expuse în galeriile Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Atât pânzele cât și lucrările în tuș, baiț sau acuarelă, au ca sursă de inspirație acareturile, casele, fântânile, fânarele, punțile, pârleazurile, din zona de nord a Moldovei, dar și din alte locuri din țară, din Italia, Franța, Belgia, Olanda, Bulgaria.

Vernisajul expoziției a avut loc joi, 8 noiembrie 2018. Cu acest prilej a fost prezentat și albumul de artă dedicat artistului și creației sale, o lucrare realizată de scriitorul Grigore Ilisei.

Expoziția și albumul de artă au fost prezentate de scriitorul Grigore Ilisei. Moderatorul evenimentului a fost preotul Teodor Brădățanu, managerul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Despre activitatea pictorului Gabrel Baban au vorbit și unii dintre invitați: jurnalista Doina Cernica,  artiștii plastici Lucia Pușcașu, Ion Maftei, Niculai Moroșan, fostul primar Vasile Tofan, Profesorul universitar doctor Daniel Șandru.

Acesta din urmă, fălticenean la rândul său, în calitate de Coordonator al Programului Centenar în cadrul Primăriei Municipiului Iași, i-a oferit lui Gabrel Baban o diplomă de excelență din partea administrației ieșene, având în vedere că artistul este absolvent al Facultății de Arte Plastice din Iași (în anul 1969).

Interpreta de muzică tradițională Doina Lavric Parghel i-a oferit aniversatului un scurt moment artistic.

Cronica de Fălticeni vă prezintă, în secțiunea video, principalele momente ale vernisajului organizat joi, 8 noiembrie 2018.

GALERIE  FOTO – EXPOZIȚIA  ANIVERSARĂ „GABREL BABAN – 70” (click pentru galerie extinsă)

ȘTIRI