Pictorul fălticenean Alexandros Pintilii Karciucas participă la una dintre cele mai selecte expoziții din Marea BritanieActualitate

Pictorul fălticenean Alexandros Pintilii Karciucas participă la una dintre cele mai selecte expoziții din Marea Britanie

       Accesări: 925

Talentul l-a adus în centrul atenției și al specialiștilor în artă. După ce a fost acceptat ca membru al prestigiosului cerc artistic Birmingham Watercolor Society, pictorul Alexandros Pintilii Karciucas expune, în premieră, câteva creații în fața publicului englez. Trei tablouri ale tânărului fălticenean au ajuns la expoziția de vară ce se desfășoară zilele acestea la Hanbury Hall, din orașul Droitwitch, una dintre cele mai selecte expoziții de acuarelă din Marea Britanie.

Alături de Alexandros, alți artiști plastici ai societății prezintă creații care dau, la propriu, culoare evenimentului.

Peste 120 de lucrări sunt înfățișate publicului britanic timp de 45 zile de zile, deschiderea expoziției având loc pe 15 august.

Acualeristul fălticenean este prezent cu trei creații inspirate din zone încărcate de frumusețe ale Greciei și sudul Franței.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Pentru mine este un pas important în cariera mea de acuarelist. Este important pentru că expun cu artiști foarte buni, în special din Anglia, dar și din alte țări.”, ne-a declarat Alexandros. „Sunt printre cei mai tineri membri. La această expoziție nu pot participa decât membrii acesteia. Ca sa fii acceptat ca membru trebuie să îndeplinești niște condiții, dar cel mai important este ca lucrările să fie de bună calitate.”

Tânărul pictor este, de aproape un an, membru al prestigioasei Birmingham Watercolor Society, un centru de promovare al valorilor din pictură, cu o tradiție de peste un veac și, deopotrivă, promotor al artiștilor prețioși.

Pictorul Alexandros Pintilii Karciucas a mai expus lucrări în Grecia, Serbia, Italia, Spania și Bulgaria.

El va avea pe 7 septembrie un vernisaj la Fălticeni. Creațiile acestuia vor putea fi admirate la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.

Lucrările în acuarelă prezente la expoziția din Anglia vor poposi până pe 30 septembrie. Pe perioada toamnei, picturile artistului fălticenean vor fi găzduite Galeria Regală din Birmingham.

ȘTIRI