Pictorul Alexandros Pintilii Karciucas este prezent în expoziția internațională a Societății acuareliștilor din SerbiaActualitate

Pictorul Alexandros Pintilii Karciucas este prezent în expoziția internațională a Societății acuareliștilor din Serbia

       Accesări: 312

Alexandros Pintilii Karciucas

Lucrarea, “Casă la Clit – Suceava”, a artistului plastic fălticenean  Alexandros Pintilii Karciucas, a fost selectată pentru a fi expusă în cadrul Bienalei  Internaționale de Acuarelă din Serbia.

În perioada mai – iulie 2016, acuareliști din peste 50 de țări vor participa cu lucrări în expoziția organizată de Societatea Internațională a Acuareliștilor din Serbia, în Belgrad și în galerii din alte localități. Vernisajul expoziției este programat pe data de 15 mai 2016. Pentru acest eveniment, organizatorii au selectat până în 200 de lucrări, din peste 600 de acuarele înscrise inițial.

“Eu m-am înscris cu lucrarea Casă la Clit -Suceava. Am ales această temă tocmai pentru ca publicul să intre în contact cu ceva românesc, ceva de-al nostru. Îmi plac foarte mult casele din zona Bucovinei, casele vechi”, a declarat artistul fălticenean pentru Cronica de Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Expoziția acuareliștilor din Serbia, “4th International Watercolor Biennial Belgrade 2016”, se anunță a fi una de anvergură, cu cei mai mulți participanți de până acum.

Alex Săvescu

ȘTIRI