Pictorii fălticeneni Gabrel Baban şi Anton Costîn prezenţi în expoziţia anuală a artiştilor plastici suceveniCultură

Pictorii fălticeneni Gabrel Baban şi Anton Costîn prezenţi în expoziţia anuală a artiştilor plastici suceveni

       Accesări: 365

Sub genericul “Anuala 2015”, Galeria de Artă “Ion Irimescu” din municipiul Suceava găzduieşte timp de o lună expoziţia anuală a artiştilor plastici din judeţul Suceava, eveniment de tradiţie organizat la începutul fiecărui an de Filiala Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Vernisajul ediţiei din acest an a avut loc marţi, 26 ianuarie 2016, în prezenţa unui public numeros, şi a fost prezentat de conf. univ. dr. Sabina Fînaru.Expoziţia cuprinde lucrări reprezentative de pictură, grafică, tapiserie, metaloplastie, acuarelă, pastel, tuş, aparţinând unui număr de 28 de artişti plastici. Între expozanţi îi regăsim şi în acest an pe fălticenenii Gabrel Baban şi Anton Costîn.

Preşedinta UAP Suceava, Lucia Puşcaşu a precizat că expoziţia îl omagiază pe artistul plastic Tiberiu Moruz, plecat la cele veşnice în anul 1990, de la a cărui naştere s-au împlinit 75 de ani.  Lucări ale artistului, dar şi ale soţiei şi fiicei sale (Viorica Moruz şi Oana Moruz), sunt prezente pe simezele expoziţiei alături de lucrările celorlalţi expozanţi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI