Piața „Nada Florilor” va fi reabilitată de două firme din Fălticeni și Fundu Moldovei. Contractul de lucrări este semnat de primarul Cătălin ComanLocal

Piața „Nada Florilor” va fi reabilitată de două firme din Fălticeni și Fundu Moldovei. Contractul de lucrări este semnat de primarul Cătălin Coman

       Accesări: 4748

Un nou șantier se va deschide în centrul orașului. Piața „Nada Florilor” din Fălticeni va intra în reabilitarea capitală, după mai bine de 30 de ani de la data inaugurării acesteia. Contractul de execuție a fost semnat luni, 19 august, de primarul Cătălin Coman.

Două firme din județul Suceava se vor ocupa de modernizarea Pieței centrale „Nada Florilor”.

Proiectul revine operatorilor economici Star Vamastone din comuna Fundu Moldovei și Elbi din Fălticeni, în urma încheierii procedurilor de licitație.

Fondurile pentru modernizarea pieței „Nada Florilor” sunt alocate integral de la bugetul local.

Investiția se ridică la aproximativ 3 milioane de lei, iar perioada de execuție este de 12 luni, de la data emiterii ordinului de începere.

Lucrările vor demara pe 10 septembrie 2019.

Contractul de execuție a fost semnat la sediul Primăriei Fălticeni de primarul Cătălin Coman, Alina Buha (director Star Vamastone S.R.L.) și Constantin Gavril (director ELBI S.A.)

„Vestea bună pe care o dau fălticenenilor este că zona centrală, piața de la ceas, va intra într-un proces de reabilitare și modernizare totală. Sunt lucrări de amploare, lucrări majore.”, explică primarul Cătălin Coman. „Ne-am dorit ca această investiție să fie derulată de mai mult timp. Din păcate, procedura birocratică pentru avize, autorizații, proiecte, licitație și contestații au îngreunat foarte mult. Astăzi, 19 august, am semnat contractul de modernizare, cu firmele prestatoare.”

Piața centrală va suferi transformări radicale la nivel estetic.

Mozaicul va fi înlocuit cu un material rezistent la traficul pietonal, care va fi similar, ca nuanță și calitate, cu cel utilizat la treptele Catedralei Învierii.

Configurația zonei va fi modificată de câteva noi spații destinate pentru bănci.

Zona verde și straturile cu flori vor fi și ele revizuite estetic.

Un element de noutate vor fi noile fântânile arteziene. Proiectul prevede două fântâni amenajate pe locul celei actuale.

Amenajată în urmă cu peste trei decenii, esplanada centrală a fost inaugurată de Ziua Muncii, la 1 mai 1985. De atunci s-au mai făcut doar mici lucrări de întreținere pentru plăcile din mozaic.

Uzura pavimentului se observă la tot pasul, în unele locuri materialul este măcinat până stratul de ciment.

Nici treptele nu arată mai bine, sunt fie crăpate, rupte, fie au rămas fără „îmbrăcămintea” exterioară.

Fântâna arteziană nu mai funcționează de ani buni, fiind amenajată doar ca spațiu de expoziție la Târgul Mărului.

În reparații capitale va intra și ceasul din centrul municipiului Fălticeni. Primăria se află în tratative cu o firmă specializată din Austria pentru repararea sistemelor mecanice.

Ceasul Global cântărește peste trei tone și a fost realizată de o echipă de maiștri și ingineri ambițioși de la fosta Filatură.

Odată cu lucrările de modernizare la piața centrală, se impune schimbarea locului de desfășurare pentru cele trei evenimente importante din timpul anului: Zilele municipiului Fălticeni, Târgul Mărului și Festivalul de datini și obiceiuri.

Primarul Cătălin Coman afirmă că deocamdată nu s-a stabilit unde anume vor fi găzduite manifestările amintite.

ȘTIRI