Peste 900 de tineri participă la sesiunea de admitere organizată pentru cele 350 de locuri repartizate SMSJ FălticeniLocal

Peste 900 de tineri participă la sesiunea de admitere organizată pentru cele 350 de locuri repartizate SMSJ Fălticeni

       Accesări: 145

A început o nouă sesiune de admitere în instituțiile de învățământ postliceale care pregătesc personal pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Sunt scoase la concurs 2880 de locuri, dintre acestea: 1600 agenți de poliție, 280 de agenți de poliție de frontieră, 700 de subofițeri de jandarmi, 275 de subofițeri de pompieri și protecție civilă, 25 de maiștri militari auto. Durata studiilor este de 1 an.

O nouă sesiune de admitere este organizată și de Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” din Fălticeni.

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” organizează, începând de joi, 10 ianuarie, o nouă sesiune de admitere.

Pentru cele 350 de locuri repartizate școlii militare de la Fălticeni, au depus dosarele, la structurile teritoriale ale Jandarmeriei Române, un număr de 904 de candidaţi, din care 201 femei și 703 bărbați.

Joi și vineri are loc înscrierea, urmată de instructajul privind modul de desfășurare a concursului.

Lista cu candidații înscriși (actualizate pe data de 11 ianuarie 2019)

Începând de sâmbătă, 12 ianuarie, sunt planificate probele eliminatorii: examinarea medicală care se va desfășura la sediul școlii și verificarea aptitudinilor fizice care va avea loc la Sala de sport a Colegiului „Vasile Lovinescu” și Sala de sport „Gabriel Udișteanu” din municipiul Fălticeni, conform graficului de concurs postat pe pagina web jandarmeria falticeni.ro, precum și la avizierul școlii.

După finalizarea probelor eliminatorii, candidații rămași în concurs vor avea de parcurs, duminică, 20 ianuarie, testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care va consta în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

Foto – SMSJ Fălticeni

ȘTIRI