Peste 90 de amenzi într-o singură săptămână pentru activități ilegale cu material lemnosActualitate

Peste 90 de amenzi într-o singură săptămână pentru activități ilegale cu material lemnos

       Accesări: 367

În perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Cu această ocazie au fost efectuate 38 de controale.

Potrivit IPJ Suceava, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale în valoare de 66.205 lei și a fost confiscată cantitatea de 292,23 m.c. material lemnos, în valoare de 115.693 lei (faptic 135,88 m.c., în valoare de 88.803 lei, și valoric 156,35 m.c., în valoare de 26.890 lei)

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți a anunțat poliția, despre faptul că, dintr-o pădure aflată în zona de competență au fost tăiați fără drept mai mulți arbori.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La fața locului, polițiștii au identificat, la marginea unui drum forestier, în intersecția drumurilor ce fac legătura cu localitățile Pătrăuți, Lipoveni și Mitocu Dragomirnei, 28 de arbori din speciile carpen, stejar și tei, de diferite dimensiuni, care erau tăiați, iar materialul lemnos a fost abandonat.

În urma inventarierii, personalul Ocolului Silvic Pătrăuți a stabilit un volum total de 62,130 m.c. în valoare de 138.772 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal față de autori necunoscuți sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,tăiere ilegală de arbori”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

O patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control, pe raza comunei Baia, autoutilitara condusă de un localnic de 37 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 13,644 m.c. lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 1.882 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI