Peste 800 de pietoni legitimați în cadrul unei campanii de prevenție rutierăRural

Peste 800 de pietoni legitimați în cadrul unei campanii de prevenție rutieră

       Accesări: 298

Indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul judeţului Suceava.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat  pe perioada 13 – 17 noiembrie acţiuni de informare şi responsabilizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislaţia rutieră. Acţiunile au fost concentrate  în zona unităţilor de învăţământ dar au fost desfăşurate activităţi de informare şi responsabilizare şi la şcolile de şoferi.

În paralel, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Suceava, împreună cu polițiști din cadrul formaţiunilor de profil, sprijiniţi de polițiști de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice de pe raza judeţului Suceava, în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Au fost controlate peste 500 vehicule şi au fost legitimaţi peste 800 de pietoni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost aplicate 340 sancţiuni contravenţionale, din care pietonilor le-au fost aplicate peste 100 de sancţiuni, atât pentru traversare neregulamentară cât şi pentru deplasarea pe drumurile publice pe partea carosabilă, pe timpul serii fără elemente reflectorizante.

În cadrul acţiunii au fost reţinute si 21 de permise de conducere, pentru neacordare de prioritate.

ȘTIRI