Peste 80 de controale au fost efectuate de către DSP Suceava în unitățile de învățământ, unitățile de catering și cantinele școlareActualitate

Peste 80 de controale au fost efectuate de către DSP Suceava în unitățile de învățământ, unitățile de catering și cantinele școlare

       Accesări:  382

Direcția de Sănătate Publică Suceava a efectuat, în cursul lunii ianuarie, 68 de controale în cadrul acţiunii tematice privind efectuarea de controale igienico-sanitare în unităţile de învăţămînt.

Au fost vizate chioşcurile din incinta unităților de învățământ în care se comercializează elevilor produse alimentare şi în unităţile de catering care distribuie mâncare elevilor şi copiilor din unităţile de învăţămînt preuniversitar.

De asemenea, au fost efectuate 16 controale, pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare asigurate în cantinele şcolare.

Pentru neconformitățile constatate reprezentanții DSP Suceava au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale.  

O amendă, în valoare de de 800 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea asigurării controlului şi a înregistrării temperaturii de funcţionare a spaţiilor frigorifice destinate depozitării produselor alimentare perisabile.

Un avertisment a fost dat pentru nerespectarea verificării de către cadrele sanitare medii din unităţile de învăţământ preşcolar cu bloc alimentar, a condiţiilor de recoltare şi păstrare timp de 48 ore la temperatura de funcţionare a frigiderului de probe alimentare din meniul servit copiilor.

ȘTIRI