Peste 750 de elevi susțin la Fălticeni examenul de BacalaureatActualitate

Peste 750 de elevi susțin la Fălticeni examenul de Bacalaureat

       Accesări: 72

bacalaureat-falticeniStart pentru cel mai important test din viața de licean. De astăzi elevii claselor a XII-a sunt în febra examenului de Bacalaureat care se va încheia pe 3 iulie. La cele trei colegii din Fălticeni s-au înscris pentru sesiunea iunie-iulie peste 750 de elevi.

Camerele de supraveghere au fost instalate în sălile de examen, iar la intrarea în şcoli sunt afişate listele cu numele elevilor care susţin Bacalaureatul.

La Colegiul Național ”Nicu Gane” vor susține acest examen 292 de elevi, la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” numărul candidaților este de 250, în timp ce la Colegiul ”Vasile Lovinescu” sunt 215 elevi înscriși.

Procentajul elevilor din seriile anterioare este sub 5%, la nivelul celor trei colegii fălticenene, din totalul celor înscriși la Bacalaureat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În perioada 8 – 26 iunie vor avea loc probele orale ale Bacalaureatului, iar la finalul lunii sunt programate cele scrise. Rezultatele vor fi afişate în data de 6 iulie. Liceenii care nu promovează în prima sesiune, se vor prezenta în luna august.

Anul trecut promovabilitatea la sesiunea iunie-iulie, la nivel de municipiu, a fost de 66,14%, peste cifra consemnată la nivel județean de 65,73%.

Cel mai ridicat nivel de promovare se înregistra la Colegiul Național ”Nicu Gane” procentajul fiind de 89.61%. La Colegiul ”Vasile Lovinescu” rata de promovabilitate s-a ridicat la 44,62%, în timp ce la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” gradul de promovare a fost de 64,20%.

Rudy H.

ȘTIRI