Peste 530 de furturi din locuinţe în primele 6 luni ale anuluiActualitate

Peste 530 de furturi din locuinţe în primele 6 luni ale anului

       Accesări: 58

În primele 6 luni ale anului 2014, furturile sesizate la nivelul judeţului Suceava, totalizează 2.206 fapte, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava..

Dintre acestea, un sfert (538), sunt furturi din locuinţă. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut se remarcă o scădere a acestor fapte cu 76 de furturi.

Aproape 20% dintre furturile din locuinţă se datorează uşilor neasigurate, ferestrelor lăsate deschise, cheilor lăsate sub preş sau în alte locaţii improprii.

Deşi poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia cu privire la reguli preventive minime ce trebuie respectate, 90 de furturi datorate neasigurării uşilor au fost sesizate în primul semestru al anului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

 Pentru responsabilizarea cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a locuinţelor, în perioada 01 – 03 august 2014, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au intensificat activităţile preventive, fiind desfăşurate acţiuni în zona Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Marginea, Rădăuţi şi Suceava.

Activităţile au fost realizate în cadrul campaniei ,,Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi” fiind distribuite peste 1000 de materiale informative şi fiind purtate discuţii cu cetăţenii în vederea adoptării unui comportament antivictimal.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

“Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sistemele de inchidere. Nu depozitaţi cheile de la uşi sub preşuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locaţii improprii. În cazul în care este vorba despre case  în construcţie care se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)”.

ȘTIRI