Peste 500 de persoane au participat la hramul Mănăstirii Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul din comuna RâșcaActualitate

Peste 500 de persoane au participat la hramul Mănăstirii Sfântul Ierarh Glicherie Mărturisitorul din comuna Râșca

       Accesări: 357

Zi de sărbătoare pentru ortodocșii pe stil vechi. Duminica trecută a fost hramul mănăstirii închinate Sfântului Ierarh Glicherie, eveniment religios la care au luat parte localnici, dar și oaspeți veniți din alte localități. Aflat la 15 kilometri de comuna Râșca, în inima pădurii Măgura, lăcașul a fost pentru câteva ore loc de pelerinaj și închinare pentru cei peste 500 de credincioși care au trecut pragul așezământului monahal.

Pentru că vremea a fost însorită și caldă Sfânta Liturghie s-a oficiat în altarul de vară al mănăstirii.

Slujba a fost oficiată de un sobor de șase arhierei ai Bisericii Române Ortodoxe de Stil Vechi, PS Sofronie (Episcop de Suceava), PS Demosten (Episcop de Neamț), PS Iosif (Episcop de Botoșani), PS Glicherie (Episcop de Iași), PS Dionisie (Episcop de Galați), PS Teodosie (Episcop de Brașov), alături de preoți și diaconi.

Printre oaspeți s-a numărat și PS Andronic (Episcop de New York și Siracusa), arhiereul Bisericii Ortodoxe Ruse din America de Nord.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După Sfânta Liturghie și cuvântarea episcopului Dionisie, care a evocat viața și nevoințele Ierarhului Glicherie, s-a organizat obișnuita agapa creștină.

Hramul lăcașului are loc în prima duminică după sărbătoarea sfântului, ale cărui moaște sunt depuse la Mănăstirea Slătioara.

Chinovia de maici s-a ridicat în anul 2011 pe locul unde Mitropolitul Glicherie obișnuia să vină, adeseori, în timpul prigoanei comuniste, pentru a se reculege prin rugăciune.

ȘTIRI