Peste 500 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni pentru încălcări ale legislației rutiereActualitate

Peste 500 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni pentru încălcări ale legislației rutiere

       Accesări: 270

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, la începutul lunii martie, mai multe acţiuni pe raza județului, axate pe respectarea legislației rutiere.

Acțiunile au vizat: combaterea excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare (una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave), prevenirea accidentelor rutiere datorate pietonilor care traversează neregulamentar și identificarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin locuri special amenajate, precum și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma acestor acțiuni au fost constatate 8 infracțiuni și au fost aplicate 552 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 151.000 de lei.

Referitor la sancțiunile contravenționale, cele mai multe, 267 la număr, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, 17 față de persoanele care, în calitate de pietoni, au încălcat normele rutiere.

Au fost testați cu aparatul etilotest 281 conducători auto. De asemenea, au fost reținute 37 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI