Peste 50 de polițiști și mascați au descins la Dolhasca: 10 bărbați condamnați au fost trimiși la pușcărieActualitate

Peste 50 de polițiști și mascați au descins la Dolhasca: 10 bărbați condamnați au fost trimiși la pușcărie

       Accesări: 1037

Oamenii legii au făcut „curățenie” într-un cuib de infractori. 50 de polițiști au luat parte sâmbăta trecută la o acțiune amplă, ce s-a desfășurat în satul Gulia, orașul Dolhasca, în care au fost săltate de la domiciliu mai multe persoane pe numele cărora s-au emis mandate de executare.

În urmă cu trei ani, 10 bărbați din satul Gulia au fost implicaţi într-un scandal violent, în baza probatoriului administrat, inclusiv cu privire la infracţiunea de tentativă de omor.

Operațiunea din ziua de 8 iulie s-a derulat în baza planului de acţiune întocmit la nivelul IPJ Suceava.

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale au acționat împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Dolhasca, aceștia fiind sprijiniți de două grupe SAS (Serviciul de Acţiuni Speciale).

Oamenii legii au procedat la punerea în executare a celor 10 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise de Tribunalul Suceava la data de 7 iulie 2017.

Reprezentanții Poliției spun că în cadrul acţiunii complexe au fost dispuse şi măsuri informative pentru supravegherea operativă a persoanelor posesore de mandat, astfel încât să se poată realiza în condiţii de deplină siguranţă capturarea la timp a tuturor celor 10 persoane.

Măsurile au fost dispuse pentru a fi înlăturată sustragerea de la executarea pedepsei a celor implicaţi.

Pentru a fi descurajate eventuale acte de tulburarea a ordinii şi liniştii publice de către membri ai familiilor celor 10 bărbaţi conducerea IPJ Suceava a dispus organizarea de măsuri suplimentare de siguranţă.

Toți cei 10 condamnați la pedepse privative de liberate au fost indentificați, pe raza satului Gulia, și încătușați. Ulterior aceștia au fost escortaţi şi depuşi în Penitenciarul Botoşani.

Persoanele trimise la pușcărie au vârste cuprinse între 27 și 60 de ani. Cei zece au primit fiecare pedepse de peste 7 ani de închisoare, până la maximum 10 ani şi 8 luni.

Poliţiştii atrag atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

ȘTIRI