Peste 450 de elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” au creat de Ziua Națională un steag imens al RomânieiEducație

Peste 450 de elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” au creat de Ziua Națională un steag imens al României

       Accesări: 283

Unii fălticeneni au ținut să arate ce pot face de ziua țării lor. Peste 450 de persoane au format un steag imens al României care, mai apoi, s-a transformat într-un spațiu al horelor bucuriei. Creatorii sunt elevii și profesorii de la Școlii Gimnaziale Ioan Ciurea, la îndemnul conducerii unității de învățământ.

Înzestrați cu foi colorate, albastre, galbene și roșii, elevii și cadrele didactice s-au adunat pe terenul de sport pentru a acoperi conturul care redă fidel harta României. Înainte de toate, profesorul Valerian Bodnariu a evidențiat semnificațiile Marii Uniri.

Copiii au înţeles faptul că putem fi patrioți iubindu-ne țara, neamul și credința, trăind în pace.”, ne-a declarat profesorul Marius Pintilii, directorul Școlii Gimanziale Ioan Ciurea”. Putem fi patrioți respectându-ne valorile trecutului, căci numai datorită strămoșilor noștri suntem românii de astăzi.”

Acțiunea Tricolorul”, desfășurată în avans, pe 29 noiembrie, s-a încheiat cu mai multe hore în care s-au prins elevii de toate vârstele și diriginții de la clasele participante.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În aceeași zi s-au desfășurat la nivelul școlii diverse activități cu tema „Mândri că suntem români”.

La clase s-au organizat dezbateri, ateliere de lucru prin care s-a ilustrat importanța istorică a zilei de 1 Decembrie.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI