Peste 400 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti şoferilor vitezomaniActualitate

Peste 400 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti şoferilor vitezomani

       Accesări: 197

La sfârșitul săptămânii, peste 200 de poliţişti au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Acţiunile au vizat, în principal, depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză, viteza excesivă fiind în continuarea una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave.

Toate autospecialele de poliţie rutieră echipate cu aparate radar au fost angrenate în acţiune. De asemenea aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pe DN17 şi DN2.

Pentru creşterea eficienţei acţiunilor echipajele rutiere au fost direcţionate către zonele şi arterele cu risc rutier, fiind aplicate sute de sancţiuni contravenţionale.

Au fost depistaţi 50 de şoferi care au încălcat regimul legal de viteză circulând cu o viteză cuprinsă între 20 şi 50 km/h peste limita legală pe segmentul de drum respectiv.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Unii şoferi nu au conştientizat faptele comise nici atunci când au fost identificaţi şi opriţi de poliţişti, încercând să se sustragă răspunderii, fiind necesară inclusiv urmărirea şi imobilizarea acestora.

În cadrul acţiunii au fost controlate 701 vehicule.

Au fost aplicate 402 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere.

ȘTIRI