Peste 40 de tineri au protestat pașnic și colectiv la FălticeniActualitate

Peste 40 de tineri au protestat pașnic și colectiv la Fălticeni

       Accesări: 76

falticeniul-protesteaza-colectiv-1

Nu doar în marile orașe ale țării oamenii au ieșit în stradă. Peste 40 de tineri din învățământul preuniversitar au venit în centrul municipiului să manifesteze, mesajul central fiind ”Fălticeniul Protestează colectiv”. Participanții au spus că acțiunea a fost anunțată pe Facebook de doi localnici care i-au îndemnat pe prietenii și colegii lor să li se alăture acestui demers.

Manifestanții s-au adunat pe esplanda centrală, iar în jurul orei 19 după care au pornit spre Primărie. Preț de câteva minute au poposit în liniște, în fața clădirii administrației locale. Ei spun că protestul lor se dorește

Tinerii s-au întors spre piața centrală purtând cu ei mesajul ”Bunicii la Război, Părinții la Revoluție, Este rândul nostru”. Unii dintre aceștia au aprins candele în memoria victimelor din Clubul Colectiv.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Protestul elevilor de liceu poate fi considerat mai degrabă un marș al tăcerii. Totuși, înainte de a pleca spre casele lor, tinerii au dorit să se facă auziți și au scandat câteva lozinci: ”Să facem să conteze”, ”Suntem uniți în colectiv”.

Pe perioada protestului nu s-au semnalat incidente. Manifestația s-a desfășurat sub supravegherea unui grup de jandarmi.

Rudy Hödl

ȘTIRI