Peste 40 de străzi din Fălticeni vor avea limitatoare de viteză: Primăria cheltuie 80.000 de lei pentru siguranța pietonilorActualitate

Peste 40 de străzi din Fălticeni vor avea limitatoare de viteză: Primăria cheltuie 80.000 de lei pentru siguranța pietonilor

       Accesări: 1388

Siguranța mai presus de toate. Pietonii care vor traversa prin locurile marcate și semnalizate corespunzător din municipiu au acum un ”aliat” de nădejde. Utile, dar mai ales cerute de populație, limitatoarele de viteză au început să-și facă apariția pe străzile din Fălticeni.

Dispozitivele care descurajează acțiunile vitezomanilor vor fi amplasate în apropierea trecerilor de pietoni pe sectoarele de drum cu trafic rutier ridicat, dar și pe drumurile publice unde conducătorii auto obișnuiesc să apese mai tare pedala de accelerație.

Autoritățile locale au decis ca sisteme să fie montate lângă școli, licee, grădinițe, unități sanitare și locuri de joacă. Acestea se vor regăsi și în intersecțiile periculoase.

Mai mulți fălticeneni s-au adresat municipalității și au cerut luarea unor măsuri în acest sens. Doleanțele localnicilor se materializează acum când vremea s-a încălzit, iar dispozitivele pot fi fixate în asfalt.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Aveam în plan să achiziționăm și să montăm aceste sisteme foarte utile și la Fălticeni. Dispozitivele vor fi amplasate pe mai mult de 40 de străzi din municipiu.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”În timp am avut solicitări din partea cetățenilor care s-au plâns că pe strada lor se circulă cu viteză mărită. Luăm aceste măsuri pentru a ne asigura că sporim gradul de siguranță al pietonilor.”

Dispozitive sunt confecționate din cauciuc termoplastic și impun reducerea vitezei între 15 şi 30 km/h.

Primele patru străzi din municipiu pe care s-au montat relantoare de viteză sunt Spicului, Ion Creangă, Maior Ioan și Mihai Eminescu. Sunt alte 40 de artere rutiere care vor avea astfel de elemente poziționate în apropierea trecerilor de pietoni.

Primarul Coman mai spune că prezența limitatoarelor va avea efecte pozitive care se vor traduce prin scăderea numărului incidentelor în care pietonii devin victime.

Pentru achiziționarea acestora autoritățile locale au plătit 80.000 lei. Banii provin de la bugetul local, iar montarea elementelor pentru siguranța rutieră este făcută în regie proprie.

”Aproximativ 90% dintre străzile pe care au fost solicitări erau deja incluse în proiect. Ne bucură faptul că este o măsură bine primită de locuitori.”, explică edilul municipalității fălticenene. ”Este pentru prima dată când la Fălticeni sunt utilizate limitatoare de viteză. Prin această măsură ne dorim să limităm numărul incidentelor și să demontăm entuziasmul șoferilor care nu respectă regimul de viteză și nu acordă prioritate pietonilor.”

Printre străzile incluse în proiectul Primăriei Fălticeni se numără străzile Ion Dragoslav, Ştefan cel Mare, Mihail Sadoveanu, 1 Mai, Victoriei, Broşteni, Coteşti, Filaturii, Țărăncuței, Soldat Zamfir, Horia, Cloşca, 13 Decembrie, Dimitrie Leonida, Horticolei și Nufărului.

Alte două artere importante din municipiu vor primi relantoare de viteză. Dispozitivele vor fi montate de strada Sucevei și Bulevardul 2 Grăniceri.

Acestea vor fi scoase la iarnă, dacă drumurile vor trebui deszăpezite.

Primarul Coman afirmă că din bugetul local vor fi direcționați 7.000 de lei pentru cumpărarea indicatoarelor de presemnalizare.

ȘTIRI