Peste 40 de infracţiuni într-o singură săptămână în judeţul Suceava în urma acţiunii „Blocada”Actualitate

Peste 40 de infracţiuni într-o singură săptămână în judeţul Suceava în urma acţiunii „Blocada”

       Accesări: 515

În cadrul acţiunii ,,Blocada”, în perioada 22-28 august 2016,  la nivelul judeţului Suceava, au fost derulate 18 acţiuni punctuale şi 9 filtre rutiere, fiind constatate 41 de infracţiuni. Au fost constatate 19 infracţiuni de natură judiciară, 8 infracţiuni la regimul rutier, 2 infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi 12 alte genuri de infracţiuni.

Zilnic, 290 de poliţişti au fost prezenţi în teren în această perioadă pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi activităţilor ilicite.

De remarcat faptul că, datorită prezenţei sporite a efectivelor de poliţie în teren, 12 infracţiuni au fost constatate în flagrant.

În cadrul acţiunilor derulate au fost identificate şi confiscate 2 arme letale şi 12 elemente de muniţie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost aplicate 838 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 281.977 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 94.548 lei.

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere şi impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, au fost aplicate  680 de  sancţiuni la OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice. Cele mai multe sancţiuni  au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 32 permise de conducere, 11 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 3 pentru consum de băuturi alcoolice şi 18 pentru depăşiri neregulamentare şi alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 32  certificate de înmatriculare.

ȘTIRI