Peste 3500 șomeri se înregistrau luna trecută în zona FălticeniActualitate

Peste 3500 șomeri se înregistrau luna trecută în zona Fălticeni

       Accesări: 35

someri-locuri-de-munca

Nu au un loc de muncă. Câteva mii de persoane din zona Fălticeni sunt în căutarea unei slujbe. Datele oficiale ale Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că la sfârșitul lunii august în cele 20 de localități erau peste 3.500 de șomeri.

Dintre aceștia doar 816, adică 23,1%, beneficiau de indemnizație.

Bărbații predomină în rândul celor care nu au un loc de muncă. 56,6% din totalul șomerilor din zona Fălticeni sunt bărbați, adică 1.995 de persoane. Femeile ocupă 43,7% din numărul persoanelor care nu sunt angajate, respectiv 1.531 de persoane.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Printre șomeri se numără și tinerii. Una dintre măsurile de prevenirea a şomajului şi stimularea ocupării tinerilor absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ este subvenţionarea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a acestei categorii de persoane, care se acordă diferenţiat în funcţie de nivelul studiilor absolvite de cel angajat. AJOFM acordă servicii de medierea muncii.

Luna trecută rata șomajului în județul Suceava era de 6,3%, în ușoară scădere față de luna iulie.

Zona Fălticeni este una din cele mai puternic afectate de lipsa locurilor de muncă, având printre din cele mai ridicate rate ale
șomajului la nivelul județului Suceava.

Rudy Hödl

ȘTIRI