Peste 350 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii suceveni în minivacanța de Anul NouActualitate

Peste 350 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii suceveni în minivacanța de Anul Nou

       Accesări: 407

Poliţiştii suceveni au acţionat, în perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019,  pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului.

În intervalul menționat, au fost efectuate 2 misiuni de asigurare a ordinii publice și s-a asigurat intervenția la 316 evenimente, 260 dintre acestea fiind semnalate prin numărul unic de urgență 112, fiind constatate 188 de infracțiuni.

Zilnic, au acționat 7 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 42 de permise de conducere (8 pentru alcool, 4 pentru viteză excesivă și 30 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 363 de  sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (253) au fost aplicate la regimul rutier, 92 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  20  pentru fapte de altă natură.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  182.320 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.100 lei.

Au fost prinşi în flagrant 14  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  5 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate  4  persoane urmărite la nivel naţional.

ȘTIRI