Peste 300 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale pe drumurile din județul SuceavaRural

Peste 300 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale pe drumurile din județul Suceava

       Accesări: 218

În perioada 9-11 martie 2018,  poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din  cadrul polițiilor municipale și orășenești au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Au fost organizate acţiuni pe diverse segmente de drum pentru depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză.

Au fost aplicate 438 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 189.455 lei, din care 323 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Potrivit IPJ Suceava, au fost reţinute 40 permise de conducere, dintre care 20 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 20 pentru alte abateri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De asemenea, au fost retrase şi 17 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice, lipsă R.C.A sau aplicarea de folii neomologate.

La Mălini, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DJ 209A, din comuna Mălini, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic în vârstă de 52 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar numerele de înmatriculare provizorii ale autoturismului sunt expirate din data de 09.09.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control, la intersecția DN 2E cu DJ 209H, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din comun Baia.

Verificărilor efectuate în bazele de date au arătat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 04.02.2018.

Și în această cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

ȘTIRI