Peste 300 de profesori încearcă să obțină definitivatul în învățământul suceveanEducație

Peste 300 de profesori încearcă să obțină definitivatul în învățământul sucevean

       Accesări: 87

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a organizat joi, 9 iulie 2015, proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ. Centrul de examen este constituit la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava.

Din cei 387 candidaţi înscrişi în luna noiembrie 2014, un număr de 34 de candidați s-au retras pe parcursul anului şcolar, astfel că la examenul de astăzi au fost așteptați 353 de candidaţi, la 42 de specializări.

Potrivit informațiilor furnizate de Mariana Drumea, purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, au absentat la examenul de astăzi un număr de 26 de candidați, iar alți 62 de candidați s-au retras ân timpul examenului din motive personale. Metodologia permite candidaţilor să se retragă în timpul desfăşurării probei, fără a fi luată în considerare participarea la această sesiune a examenului de definitivat

Un candidat înscris la specializarea Psihopedagogie specială a fost eliminate pentru fraudă. Mai exact, acesta a fost surprins cu fițuici.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Comisia judeţeană a aprobat pentru un candidat susţinerea probei prin dictare, deoarece acesta a suferit în urmă cu două zile un accident şi prezintă o plagă tăiată la mâna dreaptă. Candidatul a fost repartizat singur într-o sală, iar unul dintre profesorii supraveghetori, cu o specializare diferită de cea a candidatului, a redactat lucrarea după dictare.

Conform  prevederilor legale, profesorii debutanţi au dreptul de a susţine de 3 ori examenul de definitivat în primii 7 ani de activitate la catedră

Lucrările candidaţilor vor fi transportate pentru evaluare în centre zonale din alte judeţe. Rezultatele iniţiale vor fi afişate în data de 14 iulie. Nota minimă de promovare a examenului de definitivat este 8.

ȘTIRI