Peste 300 de preșcolari au participat la faza zonală a concursului „Voinicelul”Educație

Peste 300 de preșcolari au participat la faza zonală a concursului „Voinicelul”

       Accesări: 163

Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni a găzduit vineri, 12 iunie 2015, etapa zonală a Festivalului-concurs „Voinicelul”, ediția a XIII-a.

Peste 330 de copii din Fălticeni, Dolhasca, Baia, Dolheștii Mici și Slatina au evoluat pe scena Casei de cultură la cele trei secțiuni ale concursului: artă vocală și instrumentală, artă coregrafică, artă dramatică.

Juriul format din cadrele didactice Angela Focșa, Adriana Samson, Zetu Ungureanu Greta Magda, Tatiana Pădureț și Floarea Manea a avut de evaluat 49 de prestații ale preșcolarilor.Doar concurenții clasați pe primul loc vor avansa în etapa județeană a festivalului.

Festivalului-concurs „Voinicelul” este o manifestare a învățământului preșcolar organizat la nivel zonal de Inspectoratul Școlar al Județului Suceava cu sprijinul Primăriei Fălticeni. Primarul Cătălin Coman a venit la acest eveniment pentru a le ura succes micilor concurenți.

„Voinicelul” urmărește să descopere copiii cu potențial artistic, promovarea și orientarea acestora pe filiera vocalională, valorificarea obiceiurilor, tradițiilor și creațiilor artistice.

Alex S.

ȘTIRI