Peste 300 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotestRural

Peste 300 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest

       Accesări: 441

În fiecare seară, la sfârștul săptămânii, zeci de echipaje de poliţie au ieşit în teren pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. Principalul scop al acţiunilor desfăşurate pe perioada nopţii a fost identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

Din păcate, poliţiştii au constatat că în unele cazuri nu numai ceaţa – fenomen meteo – s-a constituit într-un factor de risc rutier, ci şi ,,ceaţa” generată de aburii alcoolului, prezentă în privirea unor participanţi la trafic.

Peste 300 de participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 20 de permise de conducere. În cazurile în care alcoolemia depistatătă de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Spre exemplu, un tânăr de 26 de ani, din comuna Mălini, a condus ansamblu de vehicule cu semiremorcă pe strada Armatei din municipiul Fălticeni, având o concentrație alcoolică de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI