Peste 30 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru că s-au urcat băuți la volanRural

Peste 30 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru că s-au urcat băuți la volan

       Accesări: 892

Prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere generate de consumul de băuturi alcoolice ocupă un loc important pe agenda polițiștilor suceveni.

Săptămânal, Inspectoratul de Poliție al Județeului Suceava prezintă informări privind derularea acțiunilor preventive, iar rezultatele continuă să fie îngrijorătoare.

Mulți șoferi dau în continuare dovadă de iresponsabilitate și urcă băuți la volan, constituind un risc enorm pentru siguranța traficului rutier.

Consumul de alcool la volan este o cauză principală sau complementară a multor tragedii rutiere. Doar de la începutul acestui an, peste 30 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru că s-au urcat băuți după ce au consumat băuturi alcoolice.

Și la sfârșitul acestei săptămâni, peste 100 de polițiști din cadrul structurilor rutiere și din cadrul secțiilor și posturilor comunale de poliție au fost prezenți pe drumurile publice din județul Suceava.

Prezența numeroasă a polițiștilor a făcut ca în cursul zilei sâmbătă să nu se înregistreze accidente rutiere cu victime, însă zeci de șoferi au fost identificați băuți la volan și au fost dispuse măsuri înainte ca aceștia să nu producă tragedii rutiere.

În cazurile în care alcoolemia a depășit limita prevăzută de lege, polițiștii au întocmit dosare penale, în celelalte situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale, procedându-se totodată la suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Un astfel de caz a fost înregistrat și în zona Fălticeni, pe raza comunei Forăști.

În seara zilei de sâmbătă, 13 aprilie, ora 21.34, un bărbat din Rădăuți a sesizat Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier pe raza comuna Forăști, iar celălalt conducător auto pare sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați la fața locului l-au identificat pe apelant și pe celălalt conducător auto, un localnic, în vârstă de 59 de ani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Forăști, bărbatul din Rădăuți nu a păstrat distanța regulamentară în mers față de autoturismul din fața sa, care circula cu viteză redusă și l-a acroșat ușor în partea din spate, provocând daune materiale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru rădăuțean și de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul din Forăști, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.           

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI