Peste 3 milioane de pașapoarte, permise de conducere și cărți de identitate, eliberate în 7 luniNațional

Peste 3 milioane de pașapoarte, permise de conducere și cărți de identitate, eliberate în 7 luni

       Accesări: 305

În primele 7 luni ale acestui an numărul documentelor eliberate de serviciile publice comunitare de pașapoarte, permise de conducere și înmatriculări vehicule și evidența persoanelor a crescut constant de la lună la lună, se arată într-o informare a Ministerului Afacerilor Interne.

Doar în primele 12 zile ale lunii august a acestui an au fost eliberate 7.988 de pașapoarte, reprezentând o creștere de 103% față de întreaga lună aprilie, când au fost eliberate 3.940 astfel de documente.

În total, în primele 7 luni ale anului 2016 au fost eliberate 671.039 pașapoarte, cu 43% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2014 și cu 19% față de primele 7 luni ale anului 2015.

În același interval de timp au fost eliberate peste 1,1 milioane de permise de conducere, certificate de înmatriculare și autorizații provizorii, însemnând cu 17% mai mult față de primele 7 luni ale anului trecut.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Totodată, anul acesta au fost eliberate 1.298.229 cărți de identitate și cărți de identitate provizorii.

În cazul înmatriculărilor auto, numărul de solicitări este generat de prezența în România, în vacanță, a unui mare număr de cetățeni români care în mod normal lucrează în străinătate și odată sosiți în țară își rezolvă și problemele administrative; debutarea programului Rabla în luna iunie (față de anii anteriori când a debutat în primăvară); creșterea cu aproximativ 20% a numărului de absolvenți ai școlilor de șoferi (majoritatea fiind tineri și intenționând să-și obțină permisul de conducere în perioada de vacanță).

În cazul pașapoartelor, analiza a reflectat că anul acesta expiră pașapoartele emise în anii 2006, respectiv 2010-2011, ceea ce înseamnă peste 3 milioane de astfel de documente. De asemenea, pașaportul devine un document din ce în ce mai utilizat inclusiv de către cetățenii care se deplasează în statele europene unde se poate circula și pe baza cărții de identitate. Nu în ultimul rând se constată că 42% dintre cererile de eliberare pentru pașapoarte se referă la minori, care nu pot călători decât cu acest tip de document.

 

ȘTIRI