Peste 250 de elevi din Fălticeni susțin evaluarea națională Educație

Peste 250 de elevi din Fălticeni susțin evaluarea națională 

       Accesări: 351

Absolvenții de clasa a VIII-a intră în focul examenelor. Astăzi ei au susținut prima probă din cadrul evaluării naționale. Elevii s-au prezentat la centrele școlare pentru testul scris la Limba și literatura română.

La nivelul municipiului Fălticeni sunt 265 de elevi înscriși la examenul de evaluare.

Dintre aceștia 223 provin de la cele patru școli gimnaziale, iar 42 de la Colegiul Național ”Nicu Gane”.

Cei mai mulți absolvenți înscriși sunt la Școlile ”Ion Irimescu” și ”Mihail Sadoveanu”, cu 65 și respectiv 61 de elevi, în timp ce Școlile și ”Ioan Ciurea” și ”Alexandru Ioan Cuza” au 52 și respectiv 45 de elevi înscriși la acest examen.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Evaluarea Națională reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Examenul este supravegheat atât video cât și audio, iar înregistrările din sălile de examen vor fi verificate, prin sondaj, după fiecare probă.

Profesorii supraveghetori nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, cu calculatoare, cu orice alte mijloace electronice de comunicare, cu ziare, reviste sau cărți.

Elevii prinși la copiat iau nota 1. Absolvenților le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. Aceștia trebuie să lase toate aceste obiecte în sala de depozitare. Cei care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiți în examen.

De asemenea, elevii nu au voie sa aibă în sala de examen, ascunse în îmbrăcăminte, în încălțăminte sau în penare, obiecte precum manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare ce permit conectarea la internet și la rețele de socializare, care ar putea fi folosite în rezolvarea subiectelor.

Candidații nu au voie nici să vorbească între ei sau cu exteriorul, nu au voie să copieze sau să schimbe între ei foi de lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale.

Elevii care încalcă regulile sunt eliminați din examen și primesc nota 1 la examenul respectiv, indiferent dacă au copiat sau doar au încercat.

În județul Suceava sunt organizate 166 de centre de examen. La examenul de evaluare națională sunt înscriși 6.678 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a.

Potrivit Ministerului Educației, anul acesta, la nivel național sunt peste 153.000 de absolvenți înscriși la evaluarea națională. Examenul va continua mâine cu proba la limba maternă, iar miercuri va fi susținută proba scrisă la matematică.

Afișarea rezultatelor se va face pe 1 iulie.

Calendarul Evaluării Naționale 2016

27 iunie | Limba și literatura română (proba scrisă)
28 iunie | Limba și literatura maternă (proba scrisă)
29 iunie | Matematică (proba scrisă)
1 iulie | Afișarea rezultatelor
1 iulie | Depunerea contestațiilor
2 – 4 iulie | Rezolvarea contestațiilor
5 iulie | Afișarea rezultatelor finale după contestații

ȘTIRI