Peste 25 de permise de conducere suspendate la sfârșitul săptămânii pentru consum de alcoolRural

Peste 25 de permise de conducere suspendate la sfârșitul săptămânii pentru consum de alcool

       Accesări: 1266

Echipaje de poliţie sunt pe teren și la sfârșitul aceste săptămâni, pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Acţiunile desfăşurate pe perioada nopţii, pe drumurile publice din județul Suceava, au avut ca scop identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

Potrivit IPJ Suceava, sute de participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest. Au fost aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 25 de permise de conducere. În cazurile în care alcoolemia depistată de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.

În zona Fălticeni, sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 20.19, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208A, din localitatea Dolhasca, autoturismul condus de un localnic în vârstă de 38 de ani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.

“Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, este sfatul pe care polițiștii suceveni îl dau preventiv celor predispuși să încalce reglementările legislației rutiere.

ȘTIRI