Peste 240 de suceveni acceptaţi în programul „Casa Verde”Rural

Peste 240 de suceveni acceptaţi în programul „Casa Verde”

       Accesări: 50

Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a dat publicităţii, pe site-ul www.afm.ro, listele cu persoanele fizice acceptate, respectiv listele proiectelor respinse, în cadrul programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

Potrivit datelor centralizate la data de 31 iulie 2014, un număr de 246 de suceveni au fost acceptaţi în programul “Casa Verde”. Suma alocată pentru proiectele acceptate este de 1.476.381 lei (sume cuprinse între 5676 – 8000 de lei).

Pentru semnarea contractului beneficiarii trebuie să se prezinte în termen de 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarului de finanţare, respectiv de la publicarea pe site-ul Autorităţii, la Agenţia pentru Protecţia Mediului la care au depus cererea de finanţare, cu urmatoarele documente actualizate: Extras de carte funciară pentru imobilul în care se implementează proiectul aprobat -în original; Extras de cont bancar, valid la data semnării contractului până la finalizarea contractului (12 luni) – în original; Copie CI a beneficiarului (titular contract); Procura notarială (dacă este cazul) – în original; Autorizaţie de construire validă la data semnării contractului (dacă este cazul) – în original sau în copie legalizată.

Pe listele proiectelor respinse se regăsesc 57 de suceveni. Aceştia pot depune contestaţie în termen de 10 zile (de la data de 31 iulie 2014), la sediul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM) sau în format electronic la adresa secretariat@afm.ro .

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Suma contractată anterior în judeţul Suceava, în perioada 2011-2012, a fost de 1.112.507 lei. Suma alocată pentru programul Casa Verde în judeţul Suceava este 5.096.480 lei.

ȘTIRI