Peste 220 metri cubi de material lemnos confiscați după verificarea unor agenți economiciRural

Peste 220 metri cubi de material lemnos confiscați după verificarea unor agenți economici

       Accesări: 922

În perioada 31.10.- 01.11.2018,  echipe de control formate din

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ  Suceava şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava au organizat, în zilele de 31 octombrie și 1 noiembri 2018, o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţ, care desfăşoară activități de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos.

Au fost efectuate controale la două societăți societăţi comerciale și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 17.500 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost confiscați 229,05 m.c. material lemnos, cherestea de esență rășinoase, lemn de foc din specia foioase și lemn rotund, în valoare totală de 122.426 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În afara acestei acțiuni,  polițiștii au confiscat lemnos în urma unui control în trafic, pe raza comunei Cornu Luncii.

S-a întâmplat vineri, 2 noiembrie, după-amiază.

O patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe Drumul Comunal 15, din comuna Cornu Luncii, o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Mălini, care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto nu avea înscris codul unic online generat de aplicația informatică pe linie de silvicultură, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,00 m.c. lemn de foc de esență carpen.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional iar materialul lemnos, în valoare de 360 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

 

ȘTIRI