Peste 2000 de vizitatori la Noaptea Muzeelor în FălticeniCultură

Peste 2000 de vizitatori la Noaptea Muzeelor în Fălticeni

       Accesări: 271

Pentru al doilea an consecutiv, cele patru muzee din Fălticeni au participat la programul Noaptea Muzeelor.

În cadrul evenimentului cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), numeroase muzee, în parteneriat cu alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte.

La Fălticeni, proiectul Noaptea Muzeelor a fost inițiat de Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei și Primăria Fălticeni.

Sâmbătă, 19 mai, între orele 17.00-24.00, cele patru muzee din Fălticeni au avut peste 2000 de vizitatori, potrivit informațiilor oferite de coordonatorii acestor instituții.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În baza parteneriatului cu Muzeul Bucovinei, fălticenenii și sucevenii au avut ocazia să participe la un nou duplex cultural. Curse speciale între cele două localități au asigurat vizitatorilor posibilitatea să viziteze muzeele.

Din Fălticeni, transportul gratuit la Suceava a fost oferit de Romfour.

Managerul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, preotul Teodor Brădățanu, inițiatorul pe plan local al acestui proiect, ne-a informat că, deși vremea nu a fost prielnică, colecția de artă a sculptorului Ion Irimescu a avut permanent vizitatori, peste 750 de persoane în intervalul derulării evenimentului. Vizitatorii au admirat lucrările marelui sculptor pe acordurile muzicii interpretate la acordeon de Elvis Buruiană, elev al Liceului de Artă din Suceava.

Un alt punct de atracție pentru turiști a fost, cum era de șteptat, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”. Muzeografii au contabilizat aproape 1000 de vizitatori. Pe lângă localnici și vizitatorii din cadrul duplexului Fălticeni – Suceava, muzeul a avut numeroși vizitatori din Iași și Botoșani, care au ținut să vină la Fălticeni pentru Noaptea Muzeelor.

Peste 500 de vizitatori au adunat și celelalte două muzee ale Fălticeniului: Galeria Oamenilor de Seamă și Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”.

Cronica de Fălticeni vă prezintă un reportaj realizat cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor.

 

ȘTIRI