Peste 2000 de infracțiuni sesizate anul trecut în zona FălticeniLocal

Peste 2000 de infracțiuni sesizate anul trecut în zona Fălticeni

       Accesări: 273

A crescut infracționalitatea în mediul rural

Potrivit unei situații statistice, în anul 2016, pe raza de competenţă Poliției Fălticeni au fost înregistrate un număr total de 2099 infracţiuni sesizate. Cifra reprezintă 11,52% din totalul infracţiunilor sesizate la nivelul judeţului.

O concluzie care se poate desprinde este aceea că infracţionalitatea sesizată la nivelul celor 18 comune a înregistrat o creștere semnificativă.

Dacă în mediul urban au fost sesizate 738 de infracțiuni, în mediul rural s-a ajuns la 1361 de cazuri, cu 122 de cazuri mai mult decât în anul 2015.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Infracționalitatea stradală a înregistrat o ușoară scădere

Cele 24 infracţiuni stradale înregistrate în anul 2016 se referă la 5 infracţiuni de tâlhărie (4 pe raza municipiului Fălticeni şi 1 pe raza comunei Baia) şi 19 infracţiuni de furt (12 pe raza municipiului şi 6 pe raza SPR 12 Preuteşti).

“Chiar dacă se înregistrează  o scădere semnificativă (-13 faţă de aceiaşi perioadă a anului 2015) în ce priveşte infracţionalitatea stradală, trebuie de menţionate cele 5 tâlhării comise în stradă precum şi omorul comis pe raza municipiului în luna septembrie”,  a transmis Compartimentul de Relații Publice al IPJ Suceava, la solicitarea Cronicii de Fălticeni.

Peste 200 de infracțiuni constatate în flagrant

Un alt indicator al activității polițiștilor din zona Fălticeni îl reprezintă creşterea înregistrată la capitolul privind infracţiunile constatate în flagrant.

Potrivit IPJ Suceava, în cursul anului 2016 au fost constatate în flagrant un număr de 219 infracţiuni, o creştere cu 7 cazuri faţă de perioada similară a anului 2015.

Această creştere se datorează lucrătorilor din mediul urban care au constatat în flagrant un număr de 130 (+12) infracţiuni flagrante.

Din cele 219 infracţiuni flagrante un număr de 31 sunt infracţiuni de furt de pe rafturile unor supermarketuri, 4 alte categorii de furturi, o tentativă de înşelăciune, o infracţiune silvică şi restul infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

ȘTIRI