Peste 200 de elevi fălticeneni de clasa a II-a își testează cunoștințele în cadrul Evaluării NaționaleActualitate

Peste 200 de elevi fălticeneni de clasa a II-a își testează cunoștințele în cadrul Evaluării Naționale

       Accesări: 54

Schulkinder und Lehrerin lernen an der SchuleSe verifică nivelul cunoștințelor. Prichindeii claselor a II-a sunt primii care intră în febra examinărilor programate în cadrul Evaluării Naționale. Testele se desfășoară timp de cinci zile, între 18 și 22 mai, astăzi fiind susținută prima probă.

La nivel local 245 de elevi urmează cursurile clasei a II-a în cele patru unități de învățământ din Fălticeni.

Evaluarea Națională a început cu proba scrisă la Limba română. Elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări și de scris un text în care să mulţumească unei colege pentru cărţile împrumutate de la aceasta. Pe fișa testului trebuiau să dea un titlu și să compună câteva rânduri pe baza celor șase întrebări legate de Ziua Internaţională a Copilului. Proba scrisă a inclus și o scurtă compunere care să răspundă la întrebări legate de faptul că se apropie vacanţa.

Testarea din cadrul Evaluării Naționale continuă mâine, 19 mai, urmează proba orală la Limba română, iar miercuri, 20 mai, va avea loc testarea la matematică. Joi și vineri sunt programate evaluările la limba maternă, scris și citit.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Probele au loc în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ, şi în sălile în care elevii clasei îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit.

Evaluarea se finalizează în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test de la clasa respectivă. Până la sfârşitul anului şcolar, cadrele didactice trebuie să depună, la secretariatul şcolii, fişele de evaluare şi testele elevilor fiecărei clase.

Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Cadrele didactice îi vor anunţa pe elevi şi pe părinţii acestora rezultatele de la evaluarea finală.

Rudy H.

ȘTIRI