Peste 200 de elevi din Fălticeni au participat la „Marşul pentru Viaţă”Eveniment

Peste 200 de elevi din Fălticeni au participat la „Marşul pentru Viaţă”

       Accesări: 320

Miercuri, 18 martie 2015, Asociaţia „Bucovina profundă”, în colaborare cu Protopopiatul Fălticeni şi unităţile de învăţământ din municipiul Fălticeni, a organizat evenimentul public „Marşul pentru Viaţă”.

Au participat peste 200 de elevi din Fălticeni care s-au deplasat pe traseul: Catedrala „Învierea Domnului” – Aleea pietonală – Primăria Fălticeni – str. Mihai Eminescu – Spitalul Municipal – str. Nicolae Beldiceanu – Biserica Sf. Ilie – str. 2 Grăniceri – Statuia Grănicerului – revenire – Casa Cărţii – varianta pentru trafic greu – Catedrala „Învierea Domnului”.

Siguranţa participanţilor la marş a fost asigurată de Detaşamentul de Jandarmi Fălticeni şi Poliţia Locală Fălticeni.

Astfel de evenimente sunt programate în această perioadă în zeci de localităţi din România şi Republica Moldova.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Mesajul marşului este „Fiecare viaţă este un dar”, scopul fiind promovarea dreptului la viaţă pentru copilul nenăscut  şi afirmarea valorilor vieţii umane, în contextul importantei sărbători creştine „Buna vestire”, 25 martie, considerată sărbătoarea femeii şi a mamei creştine.

Pentru că fiecare copil merită o zi de naștere, pentru că fiecare femeie însărcinată merită să fie sprijinită, pentru că, începând cu 1958, 22.000.000 de copiii din România și, începând cu 1991, 750.000 de copii din Republica Moldova nu au avut șansa să aibă o zi de naștere, pentru că ne pasă de femeile și copiii României și Republicii Moldova, pentru că fiecare viață este unică și este un dar neprețuit: participăm la Marșul pentru viață 2015 „Fiecare viață este un dar”. (manifestul marşului pentru viaţă 2015)

[ot-gallery url=”http://www.cronicadefalticeni.ro/poze/marsul-pentru-viata-2015/”]

ȘTIRI