Peste 200.000 de lei in contul amenzilor aplicate la sfarsitul saptamanii pentru abateri rutiereRural

Peste 200.000 de lei in contul amenzilor aplicate la sfarsitul saptamanii pentru abateri rutiere

       Accesări: 52

Urmare a creşterii valorilor de trafic pe perioada lunii august, dar şi a numeroaselor evenimente rutiere care s-au produs în judeţ, Serviciul Rutier Suceava – IPJ Suceava a organizat şi desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ.

Aceste acţiuni au avut ca scop impunerea climatului de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistăriiconducătorilor auto care conduc autovehicule  pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

În ultimele trei zile (9-11august) au fost aplicate 617 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 201.610 lei.

Au fost constatate  9 infracţiuni din care: 1conducere cu permisul reţinut, 5 alcoolemii, 1 conducere  fără permis, 1 conducere  auto neînmatriculat, 1 conducere auto cu numere  false.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cadrul acţiunii au fost reţinute 44 de permise de conducere, din care pentru  alcool 6, pentru depăşirea vitezei 15, 15 pentru depăşiri neregulamentare şi 8 pentru  alte abateri. Au fost retrase 19 certificate de înmatriculare, toate pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.  Au fost testaţi cu etilotestul 532 de conducători auto, pentru cinci şoferi fiind întocmite dosare penale.

ȘTIRI